Momenteel worden er geen workshops en cursus keramiek gegeven.
Verklaring logo

Het logo of beeldmerk voor je bedrijf kies je niet zomaar. Zo ook Geartsje Dupon niet. Ze koos voor een kleurrijke Triskel of Triskellion.

Triskellion is Grieks voor driebenig. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van dit teken, maar de meest waarschijnlijke oorsprong is Keltisch. In de Keltische cultuur staat het symbool voor de drie-eenheid aarde, lucht en zee. Het symbool werd en wordt in verschillende andere culturen ook gebruikt, waaronder Griekse en Germaanse culturen. Het symbool staat voor actie, voortgang en voorwaartse beweging. Het symbool heeft verschillende verschijningsvormen.

In andere overleveringen staat de triskelion voor de drie cirkels van het leven (leven, dood en wedergeboorte). Elk deel van het symbool gaat van buiten naar binnen waar ze bij de oorsprong samenkomen. De triskele wordt ook gezien als symbool van Moeder Natuur. Door dit teken te volgen, neemt ieder de hem of haar toebedeelde plaats in, in het grotere geheel. Tegelijkertijd volgt ieder, vanuit hetzelfde relgieuze denken, zijn eigen doelen. Geartsje Dupon koos voor dit symbool omdat zij met haar atelier wil bijdragen aan het leven van elk individu en wil bijdragen aan de balans van denken, voelen en doen.

Actueel
12nov

Open dagen in kerstsfeer

Op vrijdag 17 november en zaterdag 18 november houdt Geartsje Dupon tussen 10.00 en 17.00 uur open dagen in gezellige kerstsfeer in haar winkel en atelier aan de Dr. Kijlstraweg 30 in Mûnein. U bent welkom in haar atelier, daar vertelt ze u graag over het mooie ambacht van goudsmid, is het mogelijk om uw sieraden te laten testen op echtheid en mooie bijzondere sieraden te passen. Kijken wat u mooi vind. Ze geeft graag goed advies.
Ook kunnen we de mogelijkheden bespreken wat u zoal met uw (oud) goud kunt doen. Wilt u er iets nieuws van laten maken of wilt u het inleveren en/of er iets nieuws voor uitzoeken? Veel is mogelijk.
Verder kunt u de collecties bekijken en sieraden passen die speciaal voor de feestdagen zijn uitgebreid o.m. van de mooie merken Bastian, Breuning, Jeh jewels, Audar etc. en haar eigen merk Dupon sieraden.
U bent natuurlijk ook welkom op andere dagen. Van woensdag tm zaterdag geopend van 10 tot 17.30 uur en op afspraak.

Lees verder Meer nieuws