Momenteel worden er geen workshops en cursus keramiek gegeven.
Verklaring logo

Het logo of beeldmerk voor je bedrijf kies je niet zomaar. Zo ook Geartsje Dupon niet. Ze koos voor een kleurrijke Triskel of Triskellion.

Triskellion is Grieks voor driebenig. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van dit teken, maar de meest waarschijnlijke oorsprong is Keltisch. In de Keltische cultuur staat het symbool voor de drie-eenheid aarde, lucht en zee. Het symbool werd en wordt in verschillende andere culturen ook gebruikt, waaronder Griekse en Germaanse culturen. Het symbool staat voor actie, voortgang en voorwaartse beweging. Het symbool heeft verschillende verschijningsvormen.

In andere overleveringen staat de triskelion voor de drie cirkels van het leven (leven, dood en wedergeboorte). Elk deel van het symbool gaat van buiten naar binnen waar ze bij de oorsprong samenkomen. De triskele wordt ook gezien als symbool van Moeder Natuur. Door dit teken te volgen, neemt ieder de hem of haar toebedeelde plaats in, in het grotere geheel. Tegelijkertijd volgt ieder, vanuit hetzelfde relgieuze denken, zijn eigen doelen. Geartsje Dupon koos voor dit symbool omdat zij met haar atelier wil bijdragen aan het leven van elk individu en wil bijdragen aan de balans van denken, voelen en doen.

Actueel
19feb

Kunst aan huis

11/12 & 18/19 maart 2023

Jubileum editie!

76 professionele kunstenaars exposeren gezamenlijk rondom het Lauwersmeer op bijzondere locaties.

www.kunstaanhuis.nl

Dit jaar doe ik samen met Gerda Hulsinga mee aan de kunst aan huis atelierroute Lauwersland. Het is een jubileum route en doen veel kunstenaars aan mee. De winkel en atelier is te bezichtigen.

Kom je ook een kijkje nemen?

Op de voorkant van de flyer staat de afbeelding van het schilderij van Gerda.

Lees verder Meer nieuws