Winkel en atelier is vanaf 26 augustus t/m 31 augustus 2019 gesloten.
Verklaring logo

Het logo of beeldmerk voor je bedrijf kies je niet zomaar. Zo ook Geartsje Dupon niet. Ze koos voor een kleurrijke Triskel of Triskellion.

Triskellion is Grieks voor driebenig. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van dit teken, maar de meest waarschijnlijke oorsprong is Keltisch. In de Keltische cultuur staat het symbool voor de drie-eenheid aarde, lucht en zee. Het symbool werd en wordt in verschillende andere culturen ook gebruikt, waaronder Griekse en Germaanse culturen. Het symbool staat voor actie, voortgang en voorwaartse beweging. Het symbool heeft verschillende verschijningsvormen.

In andere overleveringen staat de triskelion voor de drie cirkels van het leven (leven, dood en wedergeboorte). Elk deel van het symbool gaat van buiten naar binnen waar ze bij de oorsprong samenkomen. De triskele wordt ook gezien als symbool van Moeder Natuur. Door dit teken te volgen, neemt ieder de hem of haar toebedeelde plaats in, in het grotere geheel. Tegelijkertijd volgt ieder, vanuit hetzelfde relgieuze denken, zijn eigen doelen. Geartsje Dupon koos voor dit symbool omdat zij met haar atelier wil bijdragen aan het leven van elk individu en wil bijdragen aan de balans van denken, voelen en doen.

Actueel
7aug

Brommelsfestijn!

Op zaterdag 10:00 - 17:00 uur en zondag 11:00 - 17:00 uur.
Wij doen ook mee! kom je ook?
Nieuwsgierig naar keramiek en goudsmeden? Kom dan gezellig langs in het open atelier van Geartsje Dupon. Ook de winkel is beide dagen geopend.
Geïnspireerd geraakt door alles wat er te zien is in het atelier dan kun je er ook zelf creatief aan de slag!
Schuif aan bij de workshop fruittestje maken op zaterdag van 10:00 - 16:30 uur. Als je schaaltje gebakken en geglazuurd is, kun je er fruit in doen. Zoals bijvoorbeeld bramen.
Kosten: Kinderen € 10, Volwassenen € 25 (incl. materiaal en stookkosten).

Lees verder Meer nieuws