Momenteel worden er geen workshops en cursus keramiek gegeven.
Arrangementen

Arrangementen voor kleine groepen in het atelier, voor grote groepen op locatie

Geartsje Dupon verzorgt allerlei soorten keramiekworkshops. Voor kleine en grote groepen. In het atelier in Mûnein worden de workshops aan groepen tot tien personen gegeven. Komt u met een grotere groep, dan kiezen we voor een mooie locatie in de omgeving.

Omdat de workshops voor grotere groepen (10+) op locaties in de buurt plaatsvinden, kunnen we het programma alsnog starten met koffie en iets lekkers in het atelier in Mûnein. Dat biedt de kans om de winkel en het atelier te bekijken en inspiratie op te doen voor de workshop.

Externe locaties voor grotere groepen

Dorpshuis Mounestien, Mûnein: Dit dorpshuis biedt voldoende ruimte voor groepen tot 30 personen. Tijdens de workshop wordt thee/koffie geschonken met wat lekkers erbij. Op deze locatie kan desgewenst een warm- en koudbuffet geserveerd worden.

Stania State, Oentsjerk: Op dit landgoed maken we voor groepen van ruim 30 personen gebruik van de grote zaal en voor groepen tot 20 personen nemen we plaats in de bibliotheek, met prachtig uitzicht op het park. Tijdens de workshop wordt thee/koffie geschonken met wat lekkers erbij. Stania State kan optioneel een diner, lunch, of Engelse high tea serveren.


Workshop mogelijkheden

 • Schaal van aardewerk | We maken een schaal van aardewerkklei en decoreren deze naar keuze met bijvoorbeeld engobe (ingekleurde klei) of van klei geboetseerde muisjes of andere figuren. Desgewenst voegt Geartsje Dupon later de naam van uw organisatie of uw logo toe op de schalen. Duur: 3 uur
  Kosten: € 35,- pp. (met logo € 40,- pp.) inclusief materiaal- en stookkosten.
 • Tegel, beker of mok beschilderen | We beschilderen een aardewerken tegel van 13×13 cm of een beker of mok met mooie kleuren onderglazuur. Een huisnummer, spreuk, naam, gedicht of iets binnen een bepaald thema: alles is mogelijk. Duur: 2 uur. Kosten: € 25,- pp. inclusief materiaal- en stookkosten.
 • Huisnummer- en naambordje boetseren en beschilderen | We boetseren een huisnummer- en naambordje van steengoedklei en beschilderen deze vervolgens met engobe (ingekleurde klei). De bordjes worden op een later tijdstip op zeer hoge temperatuur gebakken waardoor het winterhard wordt. Duur: 3 uur. Kosten: € 39,- pp. inclusief materiaal- en stookkosten.
 • Vogeldrinkschaal maken | Ter decoratie in de tuin maken we een vogeldrinkschaal van roodbakkende klei. Met bladeren uit de natuur brengen we een patroon of afdruk aan in de klei. Op de rand van de drinkschaal boetseren we een vogeltje. Duur: 3 uur. Kosten: € 35,- pp. inclusief materiaal- en stookkosten.

Van klei kunnen we van alles maken: een kleurrijke kip voor in de tuin, vogelhuisjes, heksenhoedjes voor in de tuin, bureaubakjes, kerstdecoratie en ga zo maar door. Hierboven heeft u een indruk van het tijdsbestek en de prijzen. Wilt u liever iets anders maken, neem dan contact met me op, dan zorg ik voor een offerte op maat.

Het is ook mogelijk om als groep collega’s of vrienden aan een groter stuk te werken.  Een totempaal bijvoorbeeld waaraan ieder zijn bijdrage levert. Vraag voor een dergelijke workshop een offerte op.

Na afloop van de workshop neemt Geartsje Dupon het werk mee naar haar atelier. Als het gedroogd is zal ze het glazuren en bakken in de keramiekoven. Na ongeveer drie weken kunt u de werken ophalen of sturen we ze naar u toe. Let op: het blijft handwerk, er kan altijd iets misgaan of breken in het proces.

Dagprogramma

Voorbeeld van het dagprogramma:

 • van 14.30 tot 15.30 uur: Ontvangst en openhuis winkel en atelier Dr. Kijlstraweg 30 in Mûnein met rondleiding, koffie/thee en wat lekkers.
 • van 16.00 tot 18.30 uur: Workshop keramiek
 • van 18.30 tot 19.00 uur: Afsluiting met een drankje
 • van 19.00 tot ….: Warm- en koudbuffet

Of

Voorbeeld van het middag/avond programma:

 • ontvangst 13.15 uur: Stania State met koffie/thee
 • 13.30 tot 16.30 uur: workshop keramiek
 • 16.30 tot 17.00 uur: pauze
 • 17.00 tot 19.00 uur: Afternoon High Tea

Mogelijkheden

Bovenstaande is een indicatie. Er zijn natuurlijk volop andere mogelijkheden. Er is altijd een programma samen te stellen dat perfect voldoet aan uw wensen of eisen. Vraag naar de mogelijkheden of reserveer. Tijdig reserveren is noodzakelijk in verband met de  voorbereiding en het vastleggen van de locatie.

Sfeerimpressie

We kijken met veel plezier terug op deze middag. Geartsje heeft ons op een rustige en prettige wijze begeleid. Wij zijn blij dat we dit gedaan hebben.

Familie Bonnema, 2014

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Geartsje Dupon verzorgt allerlei soorten keramiekworkshops. Voor kleine en grote groepen. In het atelier in Mûnein worden de workshops aan groepen tot tien personen gegeven. Komt u met een grotere groep, dan kiezen we voor een mooie locatie in de omgeving. Vraag een offerte aan zodat we voor u een programma op maat kunnen maken.

 • *is verplicht

 

Heeft u nog vragen of liever telefonisch contact? Bel ons gerust: 058 2562 884 of 06-27077633.